sobota 29. listopadu 2014

Nejlepší úprava brokolice, co znám...


Já brokolici opravdu nemusím, když se vaří, šíleně mi smrdí. Nevím, čím to je, ale takhle upravenou brokolici miluji, připomíná mi to maso a pořád se musím ujišťovat, že tam žádné není. Cpala bych se jí pořád, je to příšerná dobrota :)
 Ach, teď jsem na ni dostala příšernou chuť a hlavně hlad...
Claire ♥





Brokolice s kari
Ingredience: 
  • 1 větší brokolice rozebraná na růžičky
  • 1 středně velká cibule nasekaná na drobno
  • 2 středně velké utřené stroužky česneku
  • 1 lžička kari
  • rozvařená rajčata
  • menší polovinu lžičky kmínu
  • sojová omáčka
  • 1 kelímek smetany (s jogurtem je to moc kyselé, ale klidně to zkuste :))

Postup:
Cibuli a česnek osmahneme na trošce oleje, asi 5 minut. Brokolici uvaříme v páře. Brokolici smícháme s kari, kmínem, rajčaty, sojovou omáčkou a smetanou. Promícháme a ještě chvíli ohříváme. Za tepla ji podáváme s rýží, za studena s celozrnnou bagetkou.

A s domácím dýňovým kompotem ♥

2 komentáře:

  1. no, tak to si uložím, protože brokolice mi nevadí, kari miluji a ta smetana mě láká :D a jak je tam česnek... hm hm... jo jo :D úplně to cítím jako mňamku s jasmínovou rýží.. mnam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, presne tak! :D uz jsem na to zase dostala chut...

      Vymazat

Budu strašně ráda za každý zanechaný komentář - těch si cením nejvíc, tak pište! :)