neděle 16. listopadu 2014

Pečená dýně hokaido s brambory

Určitě jsem jediná nebo minimálně jedna z posledních lidí, co do toho "pumpkin madness" všude okolo nejsou ještě zasvěceni. Takže to musím napravit. Přináším Vám recept z mamčiného sešitku (ona tvořila a já fotila a jedla) :)

Pečená dýně Hokaido s brambory


Budeme potřebovat:

  • 1 dýni Hokaido
  • zhruba 1 kg brambor
  • 1 brokolicový košťál
  • olivový olej
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • kelímek bílého jogurtu (kysané smetany)
  • čerstvé bylinky







Brambory si předem uvaříme ve slupce.
Dýni Hokaido rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na asi 1 cm široké plátky (omytou dýni nemusíte loupat). Na zhruba stejné kousky nakrájíme omyté brambory ve slupce. S brokolicovým košťálem uděláme to samé. To všechno pohodíme na plech potřený olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Zakápneme olivovým olejem.
Pečeme v troubě při 160°C doměkka, což je asi 40 minut. Hotové dýně servírujeme polité bílým jogurtem s nadrobno nakrájenými bylinkami.
Dobrou chuť :)


Claire ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu strašně ráda za každý zanechaný komentář - těch si cením nejvíc, tak pište! :)