sobota 20. prosince 2014

Vánoční cukroví - Celozrnné medovníčky

edit
Ahoj, ahoj!

Mám pro Vás recept na vánoční cukroví. Je to trošku pozdě, ale já hlava děravá na to absolutně zapomněla, takže nemám své fotky a ani to nemám vyzkoušené, takže doufám, že Vás to neotráví, jestli byste se rozhodli si ještě upéct :) Jééjda jak já se stydím! Přiložím jen fotku z časopisu, ale slibuji, že co nejdřív své fotky dodám! Na psí uši!

CELOZRNNÉ MEDOVNÍČKY (20 ks)

edit

Těsto:

  • 140 g clz mouky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce medu
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžíce másla
  • 1 žloutek
  • semínka nebo oříšky na ozdobu
  • 1 lžíce krupicového cukru
Náplň:
  • 100 g měkkého másla
  • 50 g hořké čokolády 50%
Postup:
  1. Smíchejte všechny sypké suroviny
  2. Zapracujte do nich žloutek, máslo a med
  3. Tuhé těsto zabalte do folie a nechte 2-3 hodiny odpočinout v ledničce
  4. Předehřejte troubu na 180°C
  5. Těsto rozválejte na plát silný přibližně 2 až 3 mm a vykrajujte sušenkové tvary
  6. Krupicový cukr rozpusťte v troše vody a vzniklým sirupem potřete povrch poloviny medovníčků
  7. Na vlhký povrch sušenek nasypte semínka/zamáčkněte oříšky
  8. Pečte 10 až 12 minut do zlatova
  9. Nechte vychladnout
  10. Máslo na náplň si vyšlehejte s rozpuštěnou čokoládou
  11. Natřete neozdobenou část sušenek, přiklopte a nechte ztuhnout
edit: před natřením
edit: po natření - hotovo


Claire ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu strašně ráda za každý zanechaný komentář - těch si cením nejvíc, tak pište! :)